Open voor jouw talent
Canisius is een school die open staat voor jouw talent. We bieden onderwijs dat je goed voorbereidt op een vervolgstudie en een geslaagde toekomst. Onderwijs in een veilig en positief leerklimaat, waarin je je thuis voelt en goede begeleiding krijgt.

Ons doel 
Ons doel is je een stap verder te brengen, niet alleen door het behalen van het diploma, maar ook door je te begeleiden bij de groei naar volwassenheid. Leren en werken op Canisius is groeien in een omgeving waar je VOUS (veilig, overzichtelijk, uitdagend, sociaal) tegen zegt.

Onderwijsaanbod
Op de locatie Almelo volgen ongeveer 1040 leerlingen onderwijs. Het aanbod op deze locatie bestaat uit mavo, havo en vwo.

Op de locatie Tubbergen volgen ongeveer 680 leerlingen onderwijs. Het aanbod op deze locatie bestaat uit: vmbo-basisberoepsgericht, vmbo-kaderberoepsgericht, mavo, havo, vwo en tto.

Goede begeleiding 

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Goede begeleiding is daarom essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.


Op het gebied van begeleiding hebben we diverse specialisten in huis zoals mentoren, teamleiders,  schooldecanaat, een  zorgteam, overbruggers, Pluspunt (individuele coaching bij leer- en/of gedragsproblemen), Dyslexiecoach, Dyscalculiecoach en Remedial Teaching Taal/Rekenen/Motoriek. Heb je het even moeilijk? Dan staan er dus altijd mensen voor je klaar om je helpen.

Wil je meer weten over de vormen van begeleiding op Canisius? Klik dan hier of neem contact met ons op.

 Speerpunten van Canisius

 • Mavo

  Op Canisius halen onze leerlingen het beste uit zichzelf. Leerlingen krijgen alle ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om gehoor te geven aan vragen van ouders/verzorgers, introduceren we vanaf het schooljaar 2019-2020 de term MAVO, ter vervanging van vmbo-t.  Mavo zal op beide locaties van Canisius te volgen zijn en leerlingen die met een vmbo-t advies en een plaatsingsadvies vmbo-t/havo bij ons worden aangemeld, worden geplaatst in de dakpanklas mavo/havo (voorheen de TH brugklas).

  Leerlingen die mavo volgen op Canisius , worden uitermate goed voorbereid op een vervolg in het mbo of op de havo. Heeft uw kind ambities voor het hbo? Kies dan voor de koninklijke route mavo-mbo-hbo met het Toptraject. Met het Toptraject ontdekken onze leerlingen welk beroep of opleiding aansluit bij hun talenten en ontwikkelen ze vaardigheden die cruciaal zijn in het hbo. Zo hebben onze leerlingen een streepje voor in het mbo en hbo.

 • ICT-rijk onderwijs

  Op Canisius werk je met een (eigen) laptop in de klas. We noemen dit Bring Your Own Device (BYOD). Met een laptop worden de lessen afwisselender en uitdagender. Bovendien kun je zo beter op eigen tempo en niveau werken.
  Bekijk folder

 • Canisius Classes: talentontwikkeling voor iedere leerling!

  Wat is er nou leuker dan je talenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en dingen te doen die je interesseren? Dat kan bij ons op school, want hier nemen alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen deel aan de Canisius Classes! Voor welke classes ga jij: Science & Technology, Arts & Music, Economics & Business of Sports & Lifestyle?
  Bekijk folder

 • VWO Extra

  Ben jij die slimme vwo'er die zich op een specifiek vlak (creatief, taalkundig, sportief, muzikaal of technisch) verder wil ontwikkelen? Dan ben je op Canisius aan het juiste adres. We bieden je vele extra's.
  Bekijk folder

 • Canisius Volleybalschool 

  Canisius heeft een eigen Volleybalschool. De Volleybalschool Canisius (VSC) komt voort uit de WK deelnames van het meisjesschoolteam in 2012 (Frankrijk) en 2014 (Portugal). Het hoofddoel is om 2-jaarlijks een team af te vaardigen naar het WK-scholenvolleybal, georganiseerd door de ISF (International Schoolsport Federation). Daarnaast willen we elk jaar deelnemen aan het NK Scholenvolleybal, de Olympic Moves.
  Bekijk flyer

 • Internationalisering

  We vinden we het belangrijk dat je kennismaakt met andere culturen en leefgewoontes. We organiseren dan ook allerlei projecten en uitwisselingen met scholen in andere landen binnen en buiten Europa (Internationalisering). Zo is Canisius een partnerschool van scholen in Taiwan, Zuid-Afrika, Canada en Spanje Daarnaast zijn leerlingen ook Polen en Slowakije geweest. Spannend en leerzaam!


 • Tweetalig Onderwijs (tto) / Anglia / FLE

  In Tubbergen kun je als havo- of vwo-leerling in de onderbouw Tweetalig Onderwijs (tto) volgen, waarbij veel lessen in het Engels gegeven worden. Tto sluit je af met een Cambridgediploma. In Almelo hebben alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen de mogelijkheid om in de onderbouw via het programma Anglia Engels op een hoger niveau te volgen. Leerlingen die in de onderbouw tweetalig onderwijs of Anglia hebben gevolgd, kunnen in de bovenbouw op hun eigen niveau verdergaan met Anglia of deelnemen aan Fast Lane English (FLE). Leerlingen worden hierbij voorbereid op het examen van de Cambridge University. Het FLE geeft je veel voordelen als je naar een hogeschool of universiteit gaat, want veel lesstof wordt daar in het Engels gegeven.
  Bekijk folder

 • Pre-U

  Pre-U is het pre-university programma van de Universiteit Twente. Pre-U biedt een uitdagend programma voor 1 t/m 6 vwo-leerlingen van Canisius. Denk bijvoorbeeld aan masterclasses, profielwerkstukken helpdesk, de online leeromgeving en het Pre-U honoursprogramma voor 5-6 vwo leerlingen.
  Meer info

 • Geo Future School

  Canisius is een Geo Future School. Dit is een nieuwe stroom waarin aandacht voor de toekomst (future) wordt gecombineerd met de grote vraagstukken die spelen op aarde (geo). In de Geo Future Modules werk je aan grotere opdrachten. Deze opdrachten zijn ‘open’, zodat je gestimuleerd wordt om zelf een creatieve invulling te geven. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met het ontwerpen van een duurzame woonwijk of het maken van een evacuatieplan voor een mogelijke overstroming. kortom, een praktijkgerichte en uitdagende module!
  Meer info

De extra's

Op Canisius maak je heel wat mee. Denk maar aan toneelvoorstellingen, kerstgala, disco, klassenavonden en sporttoernooien. Bovendien zit het jaar vol met leuke activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

Workshop programmeren - open kunst atelier - Voice of Canisius - Mission Olympic - talentenprojecten


Overige


Olympiadeschool

Canisius is een Olympiadeschool. Olympiadewedstrijden zijn landelijke wedstrijden voor 'knappe koppen' en wij doen mee met de vakken aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en informatica. Wil jij ook bij de besten van Nederland horen?

Stimulering Bètatechniek

Canisius neemt al jaren deel aan landelijke en regionale programma's voor techniekstimulering. Doel is meer jongeren te laten kiezen voor een carrière in een bèta-technisch beroep, omdat de arbeidsmarkt op langer termijn een structurele vraag heeft naar middelbaar en hoger geschoold bèta-technisch personeel.

Praktijkleren Groen

Canisius Tubbergen is de plek voor leerlingen met groene vingers. Het keuzeprogramma is zeer uitgebreid, denk aan: bloem, groen, paardenhouderij, mechanisatie, heftruck, kleindieren  etc.